Tag: #Wszystko co warto wiedzieć
Czytaj
na zdrowie!
Aminokwasy
Barwniki
A
B
C
D
I
K
L
T
Ż
Choroby
D
H
I
Z
Diety
C
D
H
P
Z
Dodatki do żywności
A
B
C
D
E
F
G
H
I
K
- Karagen (E407): czy i dla kogo może być szkodliwy?
- Karboksymetyloceluloza (E466)
- Karmel amoniakalno-siarczynowy (E150d)
- Karmel amoniakalny (E150c)
- Kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141)
- Ksylitol (E967)
- Kurkumina
- Kwas benzoesowy (E210)
- Kwas cytrynowy (E330)
- Kwas fosforowy (E338)
- Kwas mlekowy (E270)
- Kwas octowy (E260)
- Kwas sorbowy (E200)
L
M
O
P
R
S
- Serwatka w proszku
- Siarczan wapnia (E516)
- Skrobia modyfikowana
- Skrobia: co to jest i do czego się ją stosuje
- Sorbinian potasu (E202)
- Sorbitol (E420)
- Stearoilomleczan sodu (E481)
- Stearoilomleczan wapnia (E482)
- Stearynian magnezu
- Stewia (E960)
- Sukraloza (E955)
- Syrop glukozowo-fruktozowy
- Sól
- Sól wapniowo-disodowa (E385, EDTA)
T
W
Ż
Konserwanty
A
B
D
K
O
P
S
Nabiał
J
K
M
S
Z
Ś
Orzechy
K
M
O
P
Owoce
A
B
C
D
G
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
W
Ś
Ż
Produkty spożywcze
B
C
H
J
K
M
N
O
P
S
T
Produkty zbożowe
A
C
K
P
R
S
Przyprawy
A
B
C
E
G
I
K
L
M
O
R
T
Z
Regulatory kwasowości
A
C
F
G
K
M
O
S
W
Ryby
A
D
F
H
K
L
M
O
P
R
S
T
W
Ł
Ś
Składniki mineralne
Substancje antyodżywcze
Substancje słodzące
A
E
I
K
M
P
S
T
Substancje zagęszczające i emulgujące
A
D
G
H
K
L
M
P
S
W
Superfoods
C
J
N
S
Suplementy diety
A
B
C
E
G
H
I
J
K
L
M
O
P
R
S
T
W
Z
Ż
Tłuszcze
K
N
O
T
Warzywa
B
C
D
F
J
K
M
N
O
P
R
S
T
W
Z
Witaminy
B
K
W
Wzmacniacze smaku
E
G
H
I
R
T
Węglowodany
B
F
I
L
P
S
W
Zdrowie
C
Zioła
C
E
H
K
L
M
N
Związki bioaktywne
A
B
C
F
G
I
K
L
M
N
P
R
S
T
Związki szkodliwe
A
C
K
O
R
T
W