VITAQUELL Majonez jajeczny
#sprawdzamy skład
- Majonez jajeczny
- Producent: VITAQUELL
- Cena: 0 zł
Ranking Vitapedii
Majonez jajeczny otrzymał ocenę 10 i w Rankingu Vitapedia zajmuje 1 miejsce
Majonez bardzo dobrej jakości, którego głównym składnikiem jest olej rzepakowy. Przygotowany jest na bazie żółtek jaj, a nie dodatkowych substancji zagęszczających. Nie zawiera barwników, aromatów, regulatorów kwasowości i konserwantów. Co prawda w składzie można znaleźć dodatek cukru, ale jest zawartość jest bardzo niska, wręcz marginalna (1,5 g/100 g). Warto zauważyć, że jest to produkt ekologiczny.
Skład
olej słonecznikowy *, woda, żółtko jaja *(7%), musztarda*(nasiona gorczycy *, ocet winny brandy*, sól morska, sok z cytryny *, kurkuma *), ocet winny brandy*, surowy cukier trzcinowy *, sól morska, olej z cytryny * (*certyfikowany składnik ekologiczny)
- Składniki niebezpieczne
- Szkodliwe w większych ilościach
- Neutralne
- Pozytywne
Podsumowanie składu: Bez konserwantów: Bez zagęszczaczy i stabilizatorów: Bez dodatku skrobi: Bez soli wapniowo-disodowej EDTA: Bez barwników: Bez regulatorów kwasowości: Bez aromatów: Inne: Produkt EKO
Kalorie
Majonez jajeczny w 100 gramach produktu zawiera 740 kalorii.
Wartości odżywcze
Tabela wartości odżywczych w 100 gramach dla Majonez jajeczny
Wartość odżywcza | w 100 gramach | |
---|---|---|
Kalorie | 740 kcal | |
Tłuszcze | 81 g | |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 10 g | |
Węglowodany | 1,6 g | |
Cukry | 1,5 g | |
Białko | 1,1 g | |
Sól | 1,3 g |
Alergeny
Brak
Cena
Cena za kilogram wynosi 0 zł. Cena za produkt to około 0 zł.
Ranking majonezów - wyniki - 3 najlepsze produkty
Majonez zawierający tylko 6 podstawowych składników, które posiadają certyfikat żywności ekologicznej. Nie zawiera żadnych dodatków do żywności. Charakteryzuje się śladową zawartością cukru (0,1 g/100 g) i bardzo niskim poziomem soli (0,8 g/100 g).
Jeden z najpopularniejszych majonezów na polskim rynku. Zawiera tylko niezbędne składniki do przygotowania dobrego jakościowo produktu. Pozbawiony jest wszelkich dodatków do żywności. Zawiera niewiele cukru (2 g/100 g) i soli (1 g/100 g).
Sprawdź inne rankingi
Frankfurterki z najlepszym składem
Frankfurterki to cienkie i krótkie kiełbaski, które cieszą się dużą popularnością. Sprawdziliśmy, które frankfurterki są najlepsze pod względem składu.
Kaszanka to wyrób wędliniarski, który wydaje się, że ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Sprawdziliśmy, które kaszanki dostępne w sprzedaży cechują się najlepszym składem.
Jogurty wiśniowe powinny charakteryzować się jak najwyższym dodatkiem wiśni. Sprawdziliśmy, które z oferowanych produktów zawierają duże ilości owoców, a do tego pozbawione są zbędnych dodatków.
Coś się nie zgadza?
Robimy wszystko co w naszej mocy, aby informacja o produkcie była prawidłowa i aktualna. Mogą się jednak zdarzyć sytuacje gdzie skład lub wartość odżywcza produktu została zmieniona a my nie zdążyliśmy tego zaktualizować. Zalecamy dlatego sprawdzanie informacji na etykiecie produktu bezpośrednio przed kupnem lub spożyciem.